charlottemachelessen.reismee.nl

2 april tot en met 10 april

Hey allemaal!

Ik zit nu in een internetcafe op het eiland Pulau Nias vlabkij Sumatra in Indonesie. Het internet is heel sloom dus ik schrijf maar een kort verhaaltje over de afgelopen dagen.

2 april en 3 april:

Na afscheids te hebben genomen van mijn superleuke afscheidcomite kon het avontuur beginnen. Vluchten gingen prima. Tussenvlucht in Dubai duurde me iets te lang maar verder prima. In Jakarta kwam ik pas rond 23u aan en ben toen vrijwel meteen gaan slapen. In de taxi dacht ik heel even dat ik niets van Jakarta ging zien aangezien die zo gevaarlijk reed.

4 april:

Naar Sunda Kelapa (oude haven) gelopen. Jakarta is echt een vreselijke stad. Ik begrijp nu waarom mensen hier wel eens mondkapjes dragen. Er staan nergens prullenbakken dus iedereen gooit zijn afval gewoon op de grond. Ze rijden hier links, wist ik niet. Alles rijdt, crost, loopt weet ik veel wat hier op dezelfde weg en oversteken is doodeng maar heb een manier gevonden: gewoon kei hard doorlopen en hopen dat je de overkant haalt. Gelukkig stoppen ze welvoor mij want ik ben wit en blond en echt het middelpunt van belangstelling hier. Ik word constant geroepen, nagefloten, aangesproken etcetera.

5 april:

Meteen de eerste bus naar de grote bus terminal gepakt om naar Merak (ferry terminal) te gaan om daar een ferry te pakken naar Bakauheni op het eiland Sumatra. Vanuit daar een taxi naar Bandarlampung gepakt. Taxi's worden hier zo veel mogelijk volgepropt. en in een taxi waar in Nederland 8 mensen inclusief chauffeur mogen (de auto heeft een extra rij stoelen) stoppen ze er hier als ik goed geteld heb 16 mensen er in. Erg gezellig.

6 april en 7 april

Bus naar Bukittinggi genomen. Deze rit zou 22 uur moeten duren maar duurde uiteindelijk 36 uur! Het was heet, airco was kapot. Ik zat naast een hele dikke Indonesische vrouw die 1,5 stoel nodig had dus ook nog eens erg comfortabel. En 's nachts werd mijn links arm zeiknat geregend omdat het dak lekte. Echt superleuk dus. ik kwam 7 april pas laat aan in Bukittinggi dus ok meteen gaan slapen.\

8 april

In dit dorp spreken heel veel mensen en dan vooral de studenten Engels. Iedereen wil met me op de foto en even met me praten en mijn hand vasthouden. Echt hilarisch. Hier ben ik naar Taman Panorama geweest. Soort van klein park waar kleine aapjes rondlopen en jeuitzicht hebt overde Ngarai Sianok/Siapok Canyon. Heel mooi. Ben daar uiteindelijk een paar uur door heen gaan trekken met een Indonesische jongen Rio. We kwamen in het jungle gedeelte oog in oog te staan met eenpaar wilde stieren. Die waren gelukkig banger voor ons dan wij voor hun. 's Avonds een bus gepakt naar Sibolga.

9 april

In Sibolga kwam ik in de ochtend aan en heb toen een ferry naar Gunung Sitoli op het eiland Pulai Nias gepakt. Ik wilde eigenlijk vanuit daar meteen weer een bus van 3 uur naar Teluk Dalam pakken maar mijn lichaam was echt op van al het oncomfortabele reizen plus ik ben in de jungle lek gestoken door muggen en heb daar een flinke allergische reactie op gehad. Heb daar echt grote rode bulten die ontzettend pijn deden van gekregen.Dit had ik destijds in Australia ook. Ligt denk ik aan de muggen aan deze kant van de wereld. Ik heb dus besloten om in Gunung Sitoli te slapen om even bij te komen en dat is gelukt.

10 april

Minibus gepakt naar Teluk Dalam en zit nu op het strand gedeelte daarvan. Dit eiland is destijds hard geraakt door de Tsunami en dat zie je nog heel goed maar verder is het hier heel mooi en ik heb dadelijk mijn eerste surfles!

Verder roken bijna alle Indonezen hier non stop. Zelfs als we met 15 man in een minibusje zitten wordt er nog gerookt. Overal ligt afval. Zelfs bij de Canyon waar ik was en in het junglegedeelte. Mijn maag moet nog steeds een beetje wennen aan pittige rijst, mie gerechten in de ochtend maar ben nog niet ziek geweest. Heb ondertussen wel zalf voor mijn allergische reactie en het is al goed weg aan het trekken dus NO WORRIES! Verder spreekt bijna niemand hier Engels dus het is echt heel moeilijk om een gesprek aan te knopen maar kan tot nu nog niet zeggen dat ik het erg vind dat ik niet met Indonezen kan praten want de Indonesische mannen zijn best opdringerig en erg amazed van mijn blank en blondheid. DUs ik hou ze lekker op afstand. Ik vermaak me tot nu nog prima. Tot gauw!

Oh en als je een reactie plaats. Zet erdan ook ff bij hoe het jullie gaat. Vind ik namelijk ook leuk om te lezen!!!!

XXXXXXXXX

mama

Hoi meisje,

Wat fijn om wat te lezen! Je zult mij wel een enorme muts vinden maar daar geef ik toch niks om maar ik maak me veel zorgen. Ben nu op het werk maar zal je vanavond thuis op mijn gemakkie een mail sturen en je op de hoogte brengen van onze belevenissen van afgelopen week, haha.
Pas goed op jezelf en houdt al die kerels inderdaar maar goed op afstand!
Dikke kus !! XXX

Sanne

Oh Charlie wat ben je al actief geweest zeg! Klinkt allemaal heerlijk, behalve dan die dikke bulten en die oncomfortabele busreis enzo, maar dat hoort er een beetje bij he ;). Straks gewoon een surfchick, veel plezier!
Ik ben nog steeds werkloos maar ik vermaak me meestal prima. Toch hoop ik volgende week wel eens ergens aan de slag te kunnen. Maar alles op z'n tijd :).
Ik wacht nu al weer met smart op je volgende verhaal! xx

christel sporry

Hoi Charlotte, had van je moeder de link gekregen om beetje met je mee te reizen. Vind het wel leuk om een beetje op de hoogte te blijven hoe het je vergaat ver weg hier vandaan.
Hoop dat je ervan geniet en pas goed op jezelf. (erg he die bezorgde moeders). groetjes Christel

neeltje

karbonkel uitje matteke
klinkt allemaal erg leuk vooral die lange reizen die zooi op straat die bulten en die dikke vrouw ben bijna jaloers hahaha...nee grapje klinkt verder wel leuk hoor bizar gewoon dat het daar zo anders is.
hier gaat het er nog even wild aan toe maar wel saai dat je er niet bij bent dat die 3 maanden maar weer gauw om mogen zijn hihi.
veel plezier nog matteke en doe voorzichtig en beloof je dat ik je volgende verhaal weer heel trouw ga lezen xxxxx

Hoi Charlotte,

Jij zit niet stil merk ik. Je hebt al veel meegemaakt in een korte tijd.
Het Verre Oosten is duidelijk geen Australie, zoals ik je al had aangegeven. Hygiene staat hier niet op het eerste plan.

Je bent super enthousiast merk ik, alsof je de hele reis in 3 weken i.p.v 3 maanden wil afwerken. Ik zou een tandje terugschakelen als ik jou was, dan geniet je ook meer want daar gaat het toch om. De tropen zijn op een gegeven moment slopend dat weet ik uit eigen ervaring.

Merk wel dat je van tevoren de zaak tot in detail hebt bekeken. Prima!

In vergelijking met wat jij meemaakt is het hier natuurlijk saai. Een keer in de week naar Usine om wat te eten en te drinken en een krantje te lezen.
Maar ons leven wordt in een keer loei spannend door jouw verhalen.

Wens je veel succes en plezier op je reis en blijf het op de voet volgen.

Groet,

Keri

Charlie! Gooood to hear you're doing fine ondanks je bulten. Houd ons op de hoogte van je avonturen maar geniet vooral lekker op je gemakje van alles daar :)
Lieeeefs

lieke

hey bankhanger (van wie zou dit berichtje toch zijn) haha.

je bent al druk bezig geweest hoor ik.
en je hebt toch al best veel dingen mee gemaakt in een korte tijd.... alleen heb je nog niet echt rust gehad lees ik. haha
maar je bent altijd welkom in spa en resort lieke als je terug bent!
leuk om te lezen en fijn om te horen dat het goed met je gaat.

hier gaat ook alles goed. wel anders zonder jou, we gaan nu wel echt op stap en hangen minder op de bank ;)
haha nee grapje hoor, vind het jammer dat je er niet bij bent.

heel erg veel plezier nog en ben nu al benieuwd naar je volgende verhaal.

x Lieke

Paul

Beste Charlotte. Er is een bekend gezegde; grote sprongen gauw thuis. Dat geldt niet voor jou. Lees niet alleen je verhalen maar volg je ook op Google Earth. Heb zelf het nodige gereisd, daar vandaan. Je hebt in de eerste dagen hele grote afstanden afgelegd. Naar Bukittinggi was 800 km hemelsbreed. Dus zeg maar 1200 km over de weg. Daarna nog zo'n 400 km naar Sibolga. Opgemeten met Google Earth. Weet je dat Sibolga een vliegveld heeft?????????? En dan nog met de boot naar het eiland Pulai Nias. En dat allemaal om een keer te gaan golfsurfen. Dat kun je hier korter bij huis ook!!!! Denk je ook nog een beetje aan de thuisblijvers als je daar zo ruig te keer gaat. We willen je ook weer op Schiphol zien. Google Earth laat ook heel veel foto's zien, gemaakt door voorgangers van jou. Je reist door een prachtig land. Je gaat nu naar Parapat, dat ik overigens niet kan vinden, Je doet het gelukkig wat rustiger aan. Hemelsbreed is dat 70 km. In het kratermeer ligt een groot eiland waarbij je in de buurt van de plaats Pangururan kunt oversteken. Foto's laten zien dat het om een gegraven kanaal gaat. De straat, waar je kunt oversteken, heet Jalan Pulau Samosir. Je ziet ik kan je bijna op de meter volgen. Met de foto's er bij geeft dat een prachtig beeld van je reis. Veel plezier verder en denk af en toe aan het thuisfront als je ruige ideeen hebt. Groet Paul

opa en oma

Hoi Charlotte, wij hebben je verhalen weer gelezen. Vinden het leuk om het te volgen. Zijn benieuwd naar de volgende verhalen. Groetjes van ons en opa zegt pas goed op jezelf.